ÚJ HATÉKONYSÁG, ÚJ RUGALMASSÁG ÉS ÚJ LEHETŐSÉGEK A JÖVŐRE NÉZVE

A HAITIAN 3. gépgenerációja több, mint egy egyszerű továbbfejlesztés. Az új generáció konzekvensen beilleszkedik a sikeres “pontos technológia” filozófiánkba és különböző szinteken alkotnak hasznos innovációkat:

ÚJ FEJLESZTÉSEK

  • Szervomeghajtás új generációja – egyedülálló high-performance motorok
  • Egyedülálló kivitelű elektromos fröccsegységek
  • Költséghatékony gépkoncepciók

ÚJ MODULARITÁS

  • Leghatékonyabb technológiák ötvözése
  • Hibrid bővítések további rugalmassághoz

SZABAD INTEGRÁCIÓ

  • Új intelligens integráció a Connectivity Plusszal
  • Maximális teljesítmény a Motion Plusszal

A feljebblépés a 3. gépgenerációba számtalan lehetőséget és intelligens megoldásokat nyújt annak érdekében, hogy felhasználói az egyre élesedő gazdasági és környezetvédelmi kihívásokat könnyedén uralják. A HAITIAN célja, hogy folytonos hardver- és szoftver fejlesztések továbbra is megtalálják azt ami Ügyfeleink számára a legfontosabbak. Valamennyi fejlesztési ötlet próbatétele, hogy mennyiben, egyáltalán növeli e a hatákonyságot és rugalmasságot. Csak az kerül a HAITIAN fejlesztőmérnökeinek tervzőasztaláról a gyártásba, amelyek ezen két minőség továbbfejlesztését eredményezik.

Egy példa a ZHAFIR modelljei közül: Az új hybrid Jenius (JE) Sorozat kompakt kételemezes kivitel elektromos fröccsegységgel kombinálva 3600 kN – 33 000 kN-ig.

Egy példa a HAITIAN modell kínálatából: a bestseller Mars (MA) Sorozat 3. Generációja 600- 33 000 kN-ig  

A 3. HAITIAN ÉS ZHAFIR GENERÁCIÓ: SOKKAL TÖBB EGY EGYSZERŰ GÉPFEJLESZTÉSNÉL

Meggyőződésünk szerint a termelékenység és rugalmasság a sikeres gépgyártás két fő pillére. Modern fröccsöntőgépeink mindkettő pillért hordozza és tökéletes egyensúlyt alkotnak köztük. A gépek pontos technológiái fokozzák a termelési hatákonyságot miközben konzerválják az erőforrásokat, továbbnövelik a felhasználások szélességeit és mindig ugyanazt a célt követik: a gyártás kapacitások maximális kihasználásának elérését lehető legjobb termékminőség mellett.

Még néhány éve a kutatás és fejlesztéseink elsősorban a dizájn, a mechanika, valamint a vezérlésekre koncentráltak. A lehetőségeink a rendszer partnereinkhez igazodtak. A digitalizáció és az internet folyamatos térnyerésének köszönhetöen a gépek még intelligensekké és kommunikativabbakká váltak, megnyitva a kapukat az “ipar 4.0” korszakához.

Míg a digitalis csatlakozók feláras opciókként szerepeltek a kínálatunkban, addig az új generációval valamennyi fröccsöntőgépünk alapfelszereltségeit képzik. Mind az elektromos ZHAFIR, mind a szervohidraulikus HAITIAN modellek ezzel is tökéletesen felvannak vértezve a jövő termelési kihívásaira. “A 3. Technológiai generációval az ügyfél már nemcsak egy puszta hardvert vásárol. Ehelyett sokkal inkább egy komplett rendszert, mely az extrem gyors és adaptiv rendszerével tökéletesen integrálható. Ez az egyik fő fejlesztési elemünk” nyilatkozta Mr. Fu, a HAITIAN International vezető fejlesztője Ningboban.

A házonbelül fejlesztett szoftver megoldások a felhasználónak kiemelkedő rugalmasságot biztosít minden tekintetben a folyamat optimalizálásban. Az OPC-UA szabvánnyal rendkívül szabadon integrálhatóak valamennyi Euromap csatlakozókkal, automatizálásokakl és MES (termelésfelügyeleti) rendszerekkel.  Mr. Fu hozzátette “az Ügyfeleinknek intelligens gép rendszereket szállítunk, melyek nyitottak bármely integrációra, meghagyva a rendszer szabad kiválasztásának lehetőségét a felhasználóinak. “ Ily módon a HAITIAN és ZHAFIR gépek maximálisan integrálhatóak automatizált folyamatokba, gyártócellákba, tökéletes rugalmasságuknak köszönhetően.

Ahogyan a digitalizáció intelligensebbé és összetettebbé válik, a gépek egyre inkább funkcionális testekké válnak – erőteljessé, rugalmassá és érzékenyebbé.” Fejtette ki Mr. Fu és folytatta “de természetesen a gép minőségének fontosságát ez egyáltalán nem csökkenti. Bár általában elmondható, hogy a fröccsöntőgépek technológiai optimalizációi mára már rendkívül kiforrottak, továbbra is szükségesnek látjuk forradalmi fejlesztések megalkotásait. Nem is annyira a fundamentális mechanikai megújításokra kell gondolnunk. Az anyag és energia felhasználás csökkentése kell legyen a cél, csökkentett szállítási költségek elérése, még megbízhatóbb gépkoncepciók tovább növelése, valamint a karbantartási idők és költségek csökkentése. A HAITIAN konszern több, mint 400 nemzetközi fejlesztőmérnöke szenvedélyesen végzi napi munkáját ezeket a fejlesztéseket célul kitűzve. További gépkomponensek bevezetését és összeszereléseit egyenlő fontosságú feladatnak tartják. Ez az egyetlen módunk – nekünk gépgyártóknak – arra hogy költséghatékony folyamatokkal nagy darabszámban gyártsunk gépeket, továbbadva a versenyelőnyöket Ügyfeleinknek.

A standard gépek kiemelkedő minőség konstrukcióinak pionírjaként az első naptól fogva a pontos technológia megalkotása volt a filozófiánk. Már az első gépgenerációnkra adott pozitív globális visszajelzés is megerősítette e döntésünk sikerességét.  A Mars Sorozatunk innovativ, kiemelkedő megbízhatóságú és költséghatékony szervomeghajtásai immáron több, mint 10 éve pozitívan alakítják a világpiacot.

CONNECTIVITY PLUS

Az OPC-UA szabvánnyal extreme gyors és szabad csatlakozást biztosítanak valamennyi Euromap interfészhez, egyszerű csatlakozást az automatizálással és szabadon választható MES rendszerekbe. Az integrációt a felhasználó maga választhatja ki szabadon.

MOTION PLUS

A Motion Plus technológiánkkal a mechanika és szoftver tökéletes szimbiózist alkot. Nagy teljesítményű meghajtások és intelligens algoritmusok pontos, gyors és hatékony mozgásokat eredményeznek.

A teljeselektromos ZHAFIR Venus modellek kiemelkedő példák a hatékony fröccsöntésre pontosság, dinamika és környezetvédelem tekintetében is.

Ez a megközelítés is olyasvalami ami máig hajt minket. Mr. Fu hozzátette: “a hardver mérnökeink konstans a komponensek optimalizálásán dolgoznak. Itt a fókusz a dinamikán, preciz mozgásokon és folyamatpontosságon van, ugyanakkor a rugalmasság és standardizáción is. Célunk a hardver és szoftver közti egészséges egyensúly fenntartása. Meggyőződésünk szerint az intelligent motion control (intelligensmozgás vezérlés)csak akkor tud ténylegesen a felhasználó javára válni ha jól átgondolt költséghatékony hardverre optimalizáljuk.”

Mr. Fu a meghajtások további fejlesztését is ennek fényében látja. “Az új generációs elektromos és szervohidraulikus meghajtások az új inverter generációval ötvözve nagyobb erőt eredményez alacsonyabb energiafogyasztás mellett, ráadásul precízebb mozgásokat is garantál.“ A speciálisan fejlesztett szervomotorok továbbra is saját gyártásúak, a legkülönbözőbb felhasználásokhoz alkalmasak, mint például dinamikus, közép erősségű utónyomású folyamatokra, vagy rendkívül gyors fröccsöntésre utónyomás nélkül. A meghajtásokat a legkülönböző feladatokhoz alkottuk.A HAITIAN azzal is garantálja a termékeink hosszútávú fair árazását mindezen innovativ fejlesztések mellett is, mert a lehető legtöbb komponensét házon belül fejleszti és állítja elő.”

A MECHANIKA ÉS SZOFTVER HIGH-PERFORMANCE SZOMBIOZISSÁ VÁLIK – A MOTION PLUS RÉSZEKÉNT”

Mr. Fu Nanhong

Vegyük példának a HAITIAN Mars szériát.  Intelligens algoritmusoknak köszönhetően a fröccsöntés folyamat a proporcionális szelepek standard szelepekkel lettek helyettesítve – zárt keringésű vezérléssel sebesség- és nyomás veszteség nélkül. “A fröccsegység kifinomult tervezése és az erős szervomeghajtása nagyban profitál a független algoritmus modulokból.” Tette hozzá Mr. Fu “A gyors, pontos számításaiknak és hatékony matematikai modellezéseinek köszönhetően a folyamatstabilitás jóval magasabbá vált, mindegy, hogy gyors vagy lassú alkalmazásoknál. A fejlesztés e tekintetben rendkívül nagy.”

CÉLUNK A HARDVER ÉS SZOFTVER KÖZTI EGÉSZSÉGES EGYENSÚLY FENNTARTÁSA ÚJ FRÖCCSÖNTÉSI LEHETŐSÉGEK MEGNYITÁSÁHOZ”

Mr. Fu Nanhong

Fejlesztési Vezető,Haitian International

NAGY DIMENZIÓK

Egy további, rendkívül innovativ példa az új, nagy méretű fröccsegységeink választéka. “E tekintetben kézzelfogható a szoftver és a hardver tökéletes összhangja.” Mondta Mr. Fu, majd hozzátette “Mind a négy golyós orsó pontos összehangolása nagy sebességekkel és dinamikával komoly kihívást jelentett. Ez csak úgy volt lehetséges, hogy a megbízható, nagy teljesítményű és rugalmas koponenseket egy intelligens vezérlés központ hangolja össze.”

A Motion Plus tökéletesíti a korábbi és az új, önálló fejlesztéseket. Habár számos hasonló fejlesztés már korábban is alapfelszereltségét képezte a ZHAFIR modelleknek, a HAITIAN szériáinak viszont komoly előrelépést jelent a digitalis intelligencia felé. “Ez meglehet önmagában nem tűnik látványos fejlesztésnek, de ha figyelembe vesszük a mérhetetlen teljesítmény erejét és szervíz kapacitást, ez a lépés egy új dimenziót nyit meg.” Tette hozzá Mr. Fu.

A kiforrott esszenciális technológiák konzisztens standardizációja új lehetőségeket nyit meg a HAITIAN International számára, hogy a legkülönbözőbb rendszerekkel okosan kombinálhassa. “Ezt hívjuk az “új” modularitásnak és több tekintetben a hasonló struktúrák mellőzését értjük. A K+F csapatoknak teljesen újrakellett értelmeznie a modularitásban rejlő lehetőségeket, valamennyi fröccsegység és záróegység bármilyen módon kombinálható – legyen az elektromos vagy hidraulikus meghajtás rendszer, könyökemelő vagy kétlemez kivitel, egy, vagy multicolor fröccsöntés. Mindennek első eredménye tehát a ZHAFIR JE Sorozat: elektromos fröccsegység kétlemezes záróegységgel. A JE a jól bevált elektromos és hidraulikus fröccsöntés vívmányait kombinálja.  A JE-t további hibrid modellek fogják követni.