2021-ES REKORD: TÖBB, MINT 56.000 HAITIAN GÉP ELADÁS

2021-BEN ÚJABB REKORD: TÖBB, MINT 56.000 GÉP ELADÁS VILÁGSZERTE ÉS FORGALOM NÖVEKEDÉS

A HAITIAN INTERNATIONAL 2021-BEN 16.018,3 MIO. RMB FORGALMAT ÉRT EL +++ 35,7 % NÖVEKEDÉS 2020-HOZ KÉPEST +++ TÖBB MINT 56.000 REKORD MENNYISÉGŰ GÉP ÉRTÉKESÍTÉS

 

2022 Március 22, Hongkong. A Haitian International Holdings Limited (“Haitian International”, leányvállalataival a továbbiakban “Csoportként” megnevezve, részvény kód: 1882), a világ egyik legnagyobb műanyag fröccsöntő gép gyártója, nyilvánosságra hozta a 2021-Es éves eredményeit (2021 Január 1-től 2021 December 31-ig terjedő időszakról)

VILÁGGAZDASÁG ÉS ÜZLETI MUTATÓK

2021-ben a növekvő COVID-19 elleni oltottságnak köszönhetően a pénzügyi és fiskális lazítások jótékony hatással voltak a különböző üzletágak növekezéséhez. Ugyanakkor a logisztika költségeinek növekedése, infláció, alapanyaghiányok és energia krízis továbbra is fékezte a gazdasági növekedést. Kína belföldi piaca – köszönhetően az erős termelési iparának és rugalmas befektetési- és export politikájának – összességében továbbra is stabil maradt maradt.

A Haitian International számára 2021 első félévében megnövekedett belföldi- és nemzetközi gép kereslet, valamint a stabil második félév rendkívüli növekedést eredményezett a teljes 2021-es évre. A Csoport forgalma 16.018,3 millió RMB (kínai Renminbi árfolyam), ami a megelőző évhez képest 35,7 %-os növekedést jelent. Összesen több, mint 56.000 fröccsöntő gépet értékesített, mely nemcsak egy új történelmi rekord, hanem aláhúzza a Haitian termékeinek piaci elismertségét.

A belföldi értékesítés 11.088,2 millió RMB-re tehető, ami 33,9 %-os növekedésnek minősül a megelőző évhez képest. Az egy éven belüli gép export mennyisége először haladta meg a 10.000-es darabszámot, ami 4.930,1 millió RMB forgalmat jelentett a nemzetközi piacon. Ez egy jelentős növekedés 40,1 %-al az előző évhez képest, ami a további nemzetközi piacrészesedési növekedést húzza alá. Ez tehát azt jelenti, hogy a vállalat kiemelkedő eladás növekedést ért el a kulcsofontosságú régiókban, mint amilyen Észak-Amerika, Dél-Kelet Ázsia ,vagy éppen Európa és Dél-Amerika.

Az alkalmazás specifikus termékfejleszteséknek és az általános fröccsöntő gép kereslet növekedésnek köszönhetően, a Haitian bestsellere, a Mars modell 2021-ben még több megrendelést nyert, így 10.944 millió RMB forgalmat eredményezett, ami 33,2 %-os növekedés az előző évhez képest.
A kínai, nemzetközi high-end és autóipari szegmens növekedésének köszönhetően az elektromos Zhafir és szervohidraulikus helytakarékos Haitian Jupiter modellek rekord eladási számokat értek el. 44,3 %-al növekedett a forgalom 2.077,5 millió RMB-re, valamint 54,8 %-al 2.017,3 millió RMB-re.

KILÁTÁSOK ÉS JÖVŐBELI STRATÉGIA

A Haitian International hosszú ideje a nemzetközi stratégiájára helyezi a hangsúlyt. Kínában a jövőben a vállalat az irányítását és piacfejlesztését két különálló székhelyről irányítja majd, Ningbo és Shundéből. A dél-kínai Shunde előreláthatóan 2022 második felében kezdi majd munkáját teszt gyártásokkal.
Mindemellett a Haitian International tovább bővíti a globális jelenlétét is. Tekintettel a prognosztizálható logisztikai költség emelkedésekre, a Csoport a nemzetközi regionális központjait tovább fejleszti, amelyek kutatás és fejlesztés, gyártás, összeszerelés és alkalmazás, értékesítés és szervízzel kombinálhatóak majd, annak érdekében, hogy világszerte működhessen a fröccsöntőgépek gyártása.

Ezzel párhuzamosan a vállalat a kutatás és fejlesztést további szegmens specifikus elvárásokhoz szélesíti a termékek versenyképességeinek fokozásáért. A digitalizáció azt célozza meg, hogy a minőséget, hatékonyságot növelje, a költségeket optimalizálja a Haitian Csoporton belüli még jobb összhang elérésével. Zhang Bin, a Haitian International ügyvezető igazgatója: „a komponensek standardizált gyártását részesítjük előnyben mindamellett, hogy valamennyi piaci szegmens és minden egyes ügyfelünk elvárásának eleget tegyünk, teljesen a „pontos technológia“ mottónknak megfelelően. A Haitian International továbbra is minőséggel és biztonsággal nyújt majd előnyt az ügyfeleinek és velük, munkatársaikkal és partnereivel, befektetőivel kezet fogva közösen növekszik majd.“

KÖRNYEZET ÉS TÁRSADALMI FELELŐSSÉG

A Haitian International mindig komolyan vette a társadalmi felelősség vállalást. A vállalat, iparág és bolygónk fejlődés fenntarthatóságának érdekében a Haitian International a tiszta, környezetbarát technológiák fejlesztésére törekszik, kifejezetten a természetes módon lebomló anyagok feldolgozásához alkalmas gépek készítésével. Ez a következő gépgenerációban testesül majd meg, mely energiahatékonyabb lesz, mint valaha.