A Haitian International gyárat épít Szerbiában

Budapesttől mindössze 320 km-re épül meg a Haitian első európai fröccsöntőgép gyára.

 

A Haitian International bővíti az európai gyártási- és logisztikai hálózatát és egy több, mint 100 millió EUR befektetéssel hoz létre egy modern gyárat a szerbiai Rumában. A rendkívül hatékony gyárban évente körülbelül 2500 ügyfélspecifikus fröccsöntőgép készül majd. 

A közép-balkáni befektetéssel a Haitian International növekedési stratégiájának egy újabb kiemelkedő mérföldkövéhez ér. Nemrégen jelentette be a konszern, hogy új infrastruktúrával és telephelyekkel bővül világszerte, hogy tovább erősítse globális versenyképességét. Ez a globális bővítés egyben védelmet is nyújt a növekvő szállítási költségek és logisztikai nehézségek ellen. A szerbiai Ruma egy fontos logisztikai és közlekedési csomópont.

A rumai gyár építése 2022 telén kezdődik, a tervezett átadása pedig 2025 elejére tehető. Ez a gyár valamennyi szervohidraulikus Haitian modell készítésének ad majd otthont: a könyökemelős Mars (MA) és kétlapos kompakt Jupiter (JU) sorozat ügyfélspecifikus gépeinek, 60-tól 3300 tonna záróerőig.

Globális gyártás kiépítése

„Ruma számunkra ideális helyszínen helyezkedik el minden európai ország közvetlen ellátásához, valamint a helybeni ügyféltámogatás erősítéséhez“, mondta Zhang Bin, a Haitian Csoport vezérigazgatója és a Haitian International ügyvezetője. 

A telephely területe összesen  365.000 m². Ebből 250.000 m² a gyártás és összeszerelés, a fröccsöntőgépek raktározása és logisztikáját látja el. A fennmaradó terület stratégiai fejlesztéseknek ad majd helyet a Haitian Csoporton belüli együttműködésekkel. „Ruma egyéb divízióknak is érdekes lesz, hiszen komoly tapasztalatokat szerzünk majd a shundei (Dél-Kína) technológia fejlesztői központtal. A Haitian Csoporton belüli rendkívül hatékony együttműködésnek köszönhetően a gyártás mélységéig, a versenyelőnyeinket az ügyfeleink közvetlenül is élvezhetik, mint például az automatizációs megoldások, MES rendszerek, vagy individuális gyártócellák elkészítésében a Lean Production elérésére.” – tette hozzá Zhang Bin.

A Haitian új dél-kínai Shunde technológiai cluster központja példaként szolgál a szerbiai gyár létrehozásában.

 

Tekintse meg az alábbi videón, miként készülnek a Haitian modellek az automatizált gyáraiban: