Energiahatékony meghajtás technológia – kettős hatékonyságnövelési eredménnyel

Drámaian emelkednek az energia árak, ez különösképpen terheli a termelési iparágakat. A Haitian energiahatékony meghajtás technológiái komoly mértékben csökkentik ezen áremelkedés okozta nyomást, mind gazdasági, mind a környezetvédelmi értelemben egyaránt.

Legkésőbb az ukrajnai háború kitörésével vált egyértelművé:  az energiatakarékosság és az energiahatékonyság növelése egyre fontosabb. „Az ellátási bizonytalanság és a magas energiaárak közvetlenül terhelik a termelési lehetőségeket és a nagy mennyiségű energiát felhasználó vállalatok versenyképességét” – hangsúlyozza Bardt professzor, a Német Gazdasági Intézet (IW) ügyvezető igazgatója.

A Haitian energiahatékony meghajtás koncepcióival, vonzó beszerzési árazásával és a modernizálást támogató lehetőségekkel a Haitian International komoly hatékonyékonyságnövelő technológiát kínál a költségnyomás enyhítésére.

Energiatakarékos meghajtások alapfelszereltségként

A levédetett motorok és meghajtások – szervohidraulikus és elektromos – a kezdetektől fogva a Haitian International és testvérvállalata, a Haitian Drive Systems fő fejlesztései közé tartoztak. Az energiahatékonyság növelésének fontossága mindig is kiemelkedő volt Haitian számára. Következésképpen a szervomotor is része a fröccsöntőgépei alapfelszereltségének.

Folyamatos fejlesztések a hatékonyság terén

Az energiahatékony és szabadalmaztatott Mars-technológia 2006-ban került sorozatgyártásba, és folyamatosan optimalizálják. Az úttörő szervo-elektromos meghajtásokat a Haitian Drive Systems-szel együttműködésben fejleszti egyedileg is, és beépíti az elektromos Zhafir sorozatunkba. A szakértői csapatok együtt dolgoznak a meghajtások további fejlesztésén, hogy folyamatosan újabb, jelentős hatékonysági optimalizálásokat érjenek el.

A házon belüli gyártás kettős versenyelőnyt eredményez

“A költségigényes komponensek, mint például a meghahajtások nagy mennyiségben házon belüli elöállításának köszönhetően rendkívül költséghatékonyan tudunk gyártani – és ezt az árelőnyt továbbadhatjuk ügyfeleinknek” – nyilatkozta Niels Herz, a Haitian International Germany értékesítési vezetője.


Az eredmény: fröccsöntő gépek verhetetlen ár-érték aránnyal. Két tényező tehát – modelljeink alacsony beruházási költsége és a magas energiamegtakarítás – már a kezdetektől nagyobb mozgásteret biztosítanak a műanyagfeldolgozónak.

 

Energiahatékony meghajtástechnológia “made by Haitian Drive Systems”

 

  • Szervomeghajtás alapfelszereltségként a Haitian (hidraulikus) és Zhafir (elektromos) modellekben
  • Kevésbé hűtés igényes szervomeghajtás a költséghatékonyság tovább növelésére
  • Nem szükséges előmelegíteni a szervo motorokat
  • Energiafogyasztás a hidraulikus Haitian modellekkel 0.4 kWh/kg*.
  • Energiafogyasztás az elektromos Zhafir modellekkel 0.3 kWh/kg*.

*átlagos energiafogyasztás

 

Modernizáljon pályázati támogatási lehetőségekkel!

Számos pályázati támogatási lehetőség nyílik jelenleg és a jövőben a géppark modernizálására. Vegye fel velünk a kapcsolatot és területi képviselője tájékoztatja a jelenleg elérhető támogatási lehetőségekről, valamint megajánljuk a professzionális pályázatírói partnerünk elérhetőségeit.